Menu Luk

Ældre og mobilitet

Brugt elscooter fra Pegasus. Bordeaux rød

Den danske befolkning bliver ældre og ældre. Men færre og færre af den ældste generation vil flytte på plejehjem eller i beskyttet bolig. De vil gerne blive hjemme i deres egen bolig. Det er da forståeligt, ikke? Det kan dog volde problemer for de pårørende, da den eller de ældre måske ikke altid vurderer deres kræfter og kunnen korrekt. Og så kan det blive farligt for dem at bo derhjemme. De kan måske ikke komme ud og få frisk luft. Og hvad med sådan noget som indkøb? De skal måske også på apoteket og hente medicin.

Individuelle behov

Der er individuelle forhold, som vi skal tage hensyn til, når vi taler om de ældre og om at opfylde deres ønske om, at være selvstændige. Mobilitet er en faktor, som vi må tænke på. Det er jo ikke altid, at vi kan være chauffører for dem. Og ja, afstanden fra hjemmet ned til supermarkedet eller apoteket kan være for lang. Hvad gør du i sådan en situation, hvor din gamle mor helst vil blive hjemme, men har langt ind til centrum?

Et rigtigt godt forslag er, at du skaffer hende en lille el scooter fra Pegasus. Den er praktisk, og den kan bestemt hjælpe hende i hverdagen. Den kan bringe hende over længere afstande uden at hun bliver udmattet. Og så kan hun faktisk lade mange varer på den – på en sikker måde. El scootere findes nemlig med to eller tre hjul. Og nogle er overdækket, så hun ikke bliver våd, hvis det regner.

Gode muligheder for brugte el-scootere

Nej, du behøver ikke at købe en splinterny el scooter til hende. Du kan nemt finde en brugt el scooter på markedet. Det vil selvfølgelig gøre købet billigere. Men du skal sørge for, at du køber den fra en godkendt forhandler. Det vil sikre, at du ikke kommer til at lave et dårligt køb. Og når du har købt en el scooter til din mor, så skal du sørge for, at der er en forsikring, som vil dække eventuelle skader. Skader kan ske. Din mor skal ikke lide tab. Så du skal tjekke om hendes indboforsikring dækker. Det kræver kun en telefonsamtale med forsikringsselskabet, så du ved, hvor I står.

Og vil du og din mor ikke eje en el scooter, så er der bestemt også mulighed for, at I kan leje en el scooter.

Leje er også en mulighed

Leje af el-scooter – se her – foregår nogenlunde på samme måde, som hvis du leaser en bil. Bortset fra, at du ikke skal betale et depositum og, du behøver ikke at binde dig for en længere periode. Men ellers, så er alt inkluderet i lejen af el scooteren.

En el scooter er derfor slet ikke en dårlig idé, hvis din mor skal lidt længere, når hun skal købe ind. Hun behøver ikke at gå op til det nærmeste busstoppested. Hun behøver ikke at skulle kæmpe sig ind i bussen, fordi de gamle knæ ikke længere kan bøje sig så hurtigt. Hun kan tage den tid, hun har brug for til at sætte sig behageligt på el scooteren og så kan hun hurtigt nå ind til centrum. Uden at skulle køre alle de omveje, som bussen gør.