Menu Luk

Alderen og rynker

Jeg kan godt se, at jeg ikke længere er 20 år gammel. Alligevel synes jeg dog, at jeg har formået at passe rimeligt godt på min hud. Især ansigtet. Det er muligvis ansigtets hud, der udsættes for mest igennem et liv. Hænderne bliver pakket ind i vanter eller handsker. Men ansigtet? Ja, huden skal klare sol, vind og regn. Og hvis man bor i byen, skal den også kunne håndtere udstødningsgas fra gamle biler og motorcykler.

De første rynker

Jeg kan se, at jeg har fået mine første små rynker omkring munden. De er helt fine. De fortæller mig om de mange kys, jeg dagligt deler ud til min elskede og vores børn. Måske fortæller de mig også om dengang jeg var ryger! Og det er helt ok, så længe rynkerne bare fortæller mig og mine omgivelser om kyssene. Men jeg ved, de på et tidspunkt vil blive dybere og mere markante.

Jeg kan huske, at min mor havde nogle lignende rynker. De blev dybere og dybere år for år. Hun havde ikke muligheden for at gøre noget ved dem. Men det har jeg. Og jeg vil gerne undgå de dybe rynker. Foreløbigt har jeg købt en rigtig god ansigtscreme. Den er vidunderlig. Og jeg tror faktisk, at jeg kan se, at den giver resultatet, jeg vil have. Jeg ved godt at, uanset hvor mange og, uanset hvor gode cremer, man putter på ansigtets hud, så kan man ikke undgå at blive ældre. Men man kan da gøre noget for at skjule det, ikke? Fx bruge en god ansigtscreme (uden parabener, tak!).

Skal jeg have fillers?

Nu er jeg dog også af den beskaffenhed, at jeg godt kan lide at være på forkant med tingenes udvikling. Og derfor har jeg da også forudset, at jeg på et tidspunkt skal besøge en skønhedsklinik. Jeg ved, at på et tidspunkt vil gode ansigtscremer ikke være tilstrækkeligt. Derfor ved jeg også, at jeg, en eller anden gang ude i fremtiden bliver nødt til at få nogle fillers omkring munden, så rynkerne ikke bliver så markante. Det koster bare nogle penge, som jeg ikke har lige nu. Havde jeg dem, så ville jeg lægge dem til side – måske i en gammel kagedåse – og finde dem frem, når tiden til en filler behandling kommer. Sådan som tingene i mit liv er lige nu, bliver jeg nødt til at spare sammen til behandlingen. Det vil tage nogle måneder for mig at spare tilstrækkeligt sammen. Men jeg skal nok nå i mål.

Undgå at overdrive

Du tænker måske, at fillers er en dårlig idé. Du har set så mange grimme billeder af kvinder, der har ødelagt deres udseende med overdreven brug af fillers. Du har hørt skrækkampagnerne, mange såkaldt miljøbevidste mennesker fører. Men ved du, hvad? Jeg tænker, at når jeg engang får brug for fillers, så er teknologien og den viden, som speciallægerne har omkring fillers så fremskreden, at det ikke vil forværre mit udseende. Teknologi og ny viden har jo gjort underværker for mange mennesker. Så hvorfor skulle jeg på forhånd afvise at bruge den?