Menu Luk

Den bedste rom 2021

Det er et af de her øjeblikke, hvor man bare siger: Jeg kunne virkeligt godt bruge en drink nu. Et glas med mørk rom. En sofa, læne sig tilbage og, så bare nyde smagen af rom. Slappe af og få vendt tankerne væk fra en meget stressende dag.
Jeg er lige kommet hjem. Det er temmelig sent. Jeg orker ikke at lave mad ⓘ til mig selv nu. Jeg finder et glas frem. Smider skoene. Åbner flasken. Duften af rom er svimlende vidunderlig. Skænker op i glasset. Et par isterninger fyldes også på glasset. Trækker alt, hvad der strammer på min krop af mig. Skifter til et par bløde bukser og en gammel T-shirt. Ah.

Ren dansk rom

Sætter mig i sofaen – nej, jeg nærmest smider mig på den. Smækker benene op. Kommer i tanke om, at jeg vil høre noget musik ⓘ , og finder programmet. Nu kan jeg slappe af. Nyde duften og smagen af den mørke rom. Den første slurk er lidt besynderlig. Isterningerne rammer mine læber – et lille, koldt gys. Smagen svarer ikke helt til duften. Men smagen kommer lige så stille frem på ganen. Jeg synker ganske langsomt rommen ned. Gemmer ligesom smagen i munden. Lader bare hele mit univers fokusere på at drikke min rom fra Skotlander meget langsomt.

Slappe helt af

Ganske stille og roligt begynder min krop at slappe af. Jeg kan mærke, at skuldrene begynder at synke ned på plads. De må have været oppe i ørehøjde i dag. Jeg har virkeligt haft travlt. Det har også været en god dag. To aftaler er faldet på plads. Jeg er faktisk ret glad for mig selv lige nu. Jeg har fortjent min drink. Sidder og tænker lidt over nogle af møderne i dag. De gik nemmere, end jeg havde troet. Jeg havde troet, at jeg skulle kæmpe hårdt. Men nej, det skulle jeg slet ikke. Ok, der var lidt knas med ham der revisoren, men vi fik overbevist ham om, at alt er i orden, og at han ikke skal være bekymret. Sendte ham denne artikel også.

Bliver sulten

Jeg rejser mig fra sofaen. Er faktisk sulten. Har ikke spist noget hele dagen. Går ud i køkkenet, men indser, at jeg orker ikke at bikse mad sammen. Finder den app, jeg har på telefonen frem, som viser, hvor jeg kan bestille mad henne. Der er mange steder. Jeg scroller igennem for at se, om der er noget fristende. Det er der ikke. Den mexicanske restaurant, som jeg plejer at bestille fra i disse situationer, har lukket. Øv. Bladrer igennem endnu en gang. Den argentinske? Nej, ikke rigtigt. Jeg drikker min rom. Isterningerne er smeltet. Jeg er faktisk ikke så sulten som jeg troede.

Opgiver tanken om at bestille mad udefra. Gider heller ikke at vente i 3 kvarter på, at maden ankommer. Sætter mig med hovedet imellem hænderne. Jeg har et valg at foretage nu: Gå i seng med det samme – eller tage endnu et glas mørk rom. Jeg vælger at tage endnu et glas rom. Jeg har lov til det. Det er ikke hver dag, at man får to millionaftaler i hus. Og i morgen? Ja, endnu en dag med arbejde. Masser af arbejde. Flere aftaler.