Menu Luk

Feriesæson

Vi har lagt juli måned bag os. August er lige kommet. Det varsler, at skolerne snart åbner igen og, at alle er ved at komme tilbage til deres sædvanlige rytmer med jobs, aktiviteter og pligter. Ok, der er lige en 10-dages tid til lidt mere ferie. Men så er det slut. Tilbage til rotteræset. Hvad skal I bruge de sidste 10 dage på? Har I ingen idé? Jamen, så har jeg et forslag, der måske kan få humøret op – og give jer kræfterne, I har brug for, til at komme tilbage i skole og på arbejde.

Tjek rejsegrejet

I skal starte med at tjekke, at jeres kufferter og rejsetasker er i orden. Altså hermed mener jeg, om de kan låses og at de er sikre at pakke. Dernæst skal I kigge efter afbudsrejser, og finde en af de mange billige rejser, som forskellige rejseselskaber tilbyder i sidste øjeblik. Der er nemlig sket det, at mange mennesker har aflyst deres charterrejser til Sydeuropa, fordi de er blevet skræmt af at høre om meget lange og meget ekstreme hedebølger. Jo, det er rigtigt nok, at det er meget varmt i Sydeuropa. Men et eller andet sted, så hører vi så overdrevent meget om det, at vi bliver bange for at rejse dertil. Det er ude af proportioner. Så det kan I drage nytte af – altså hvis I godt kan lide varme, badeferie og bare det at få nye oplevelser.

Et hav af billige rejser

Der er ikke nogen tvivl om, at I kan finde meget billige rejser til Spanien, Grækenland eller Tyrkiet. Derfor vil jeg anbefale, at I bruger et par timer på at kigge på nogle af afbudsrejserne. Men før I gør det, så kunne I beslutte, hvilket land I vil besøge. Måske Tyrkiet? Der er ret mange rejser til Tyrkiet. Ingen tvivl om det. Men vær opmærksom på, at mange af disse, tager jer til Istanbul. Det er helt forkert at rejse dertil, hvis I gerne vil være tæt på vand og smuk natur.

I kunne fx kigge nærmere på et område, der hedder Antalya. Der vil I sikkert kunne finde lige det, I drømmer om: Store resorter med mange pools og restauranter eller mindre enheder tættere på kysten, hvor I nemt kan finde en hyggelig taverna, hvorfra I kan sidde og lytte til bølgerne skvulpe op på stranden, imens I nyder et glas kold vin. Der er virkeligt mange muligheder – og helt ærligt: Rejseselskaberne holder udsalg! Priserne på afbudsrejser er dalet i de sidste par dage.

Lev impulsivt mens du kan

Så, hvorfor ikke gøre noget impulsivt? Kig på mulighederne. Lav en oversigt over spændende steder, I kan besøge og lav derefter en prissammenligning. Vælg den rejse, som passer bedst til jeres ønsker og behov: Er det stilhed og total afslapning, så er det muligvis ikke de helt store resorter, som I skal rejse til. Er det noget med at kunne få adgang til en tidlig morgendukkert, så vil det muligvis være bedst, hvis I snupper en billig rejse til et lille sted, der ligger tæt på kysten. Ja, det er bare et forslag, som I kan bruge, hvis I vil. De yderst rejsevante danskere er jo ikke ukendte med at tage afsted på nye eventyr.