Menu Luk

Folk er vanvittige

Folk er generelt ved at gå fra forstanden. Måske er det hårde ord. Men jeg mener det faktisk. Jeg var i byen med en ven, og vi fik naturligvis en masse drinks. Men på et tidspunkt blev vi enige om, at det var på tide at gå hjem. Så vi vendte os væk fra baren og gik. På vej ud kom jeg til at støde ind i en gut. Han blev gal. Jeg sagde undskyld og skyndte mig væk. Men gutten fulgte efter mig, og i det øjeblik, jeg trådte ud på gaden, slog han mig. Min ven vendte sig for at se, hvad det var, der skete. Gutten tæskede løs på mig.

På skadestuen

Det endte med, at min ven måtte ringe ⓘ efter en ambulance og få mig på skadestuen. Jeg havde fået brækket næsen og en arm. Måtte ligge på hospitalet i nogle dage. Og kunne selvfølgelig ikke komme på arbejde i de næste uger. Blå mærker overalt, en lille hjernerystelse og ja, også skammen over at være blevet banket holdt mig hjemme. Det var min arbejdsgiver, ikke glad for. Jeg anmeldte naturligvis episoden til politiet, da jeg vågnede op på hospitalet efter at have fået den første hjælp der. Politiet kom og afhørte mig.

Find en god advokat

Informerede mig om, at jeg kan kræve offererstatning, og at jeg bør finde en god advokat her i Kolding. Jeg forklarede gang på gang, hvordan jeg var blevet overfaldet af ham gutten. Jeg mente ikke, at jeg havde gjort noget for at provokere ham. Jeg havde sagt undskyld til ham lige efter at være stødt ind i ham. Han var ikke kommet til skade.

Der gik nogle dage, så ringede politiet til mig. De ville gerne have, at jeg kom ned på politistationen endnu en gang for at forklare endnu en gang, hvad der var sket. De ville også have, at jeg skulle se nogle billeder. Måske kunne jeg genkende voldsmanden.
Jeg tog derfor ned til politistationen og forklarede endnu en gang, hvad der var sket. Jeg kiggede på fotografier og kunne genkende en af mændene, de viste mig. Jeg pegede ham ud. Var ret sikker på, at det var ham, der havde banket mig. Politimanden fortalte mig, at ham jeg havde peget ud, er under arrest.

Han får en beskikket advokat

Der bliver lagt sag an imod ham. Nu. Han er kendt af politiet og har tidligere været dømt for grov vold. Han får en beskikket advokat, men han får helt sikkert også en hårdere straf end forrige gang, de havde en sag imod ham. Jeg var faktisk lettet, da jeg gik fra politistationen igen. Jeg kan ikke helt forklare det. Men det er en lettelse at vide, at de har fundet ham, der bankede mig sønder og sammen. At jeg kom til at støde ind i ham i en overfyldt bar en lørdag aften, er ikke noget unormalt. Den slags sker. Og det skal man altså ikke tæske andre mennesker til plukfisk over. Har almindelige mennesker ikke forståelse for det? Nu skal jeg så til at finde en god advokat her. Jeg vil have offererstatning.