Menu Luk

Genial bobleplast

bobleplast

Du har længe gået og tænkt over, hvad du skal give dit eneste barnebarn i julegave. Du ved, at han er glad for krystalglas og karafler. Det er sådan noget, som I har til fælles. Du har altid kunnet imponere ham med din flotte samling af karafler. Den er også virkelig stor. Du har karafler til vin. Til forskellige former for spiritus. Og du har altid nydt at gøre dem rene. De samler jo støv, sådan som de bare står fremme derovre på hylden. Du ved, at dit barnebarn har forelsket sig i den store karaffel, der er beregnet til whisky. Den er virkeligt stor. Den er fint slebet. Der er mange facetter – og når stearinlysene er tændt, så stråler den virkeligt.

Bruger den ikke mere

Du har egentlig ikke brug for den karaffel. Du drikker ikke selv whisky længere. Det gør dit barnebarn dog – sådan i ny og næ. Så du har tænkt dig, at du skal give ham karaflen i julegave. Sammen med to whisky-glas. Whiskyen må han selv købe. Glassene er dyre. De er også lavet af slebet krystal. Karaflen vil være ubetalelig i dag. Den blev jo købt for næsten 60 år siden. Du tager beslutningen efter grundig overvejelse. Dit barnebarn ved, at det er en værdifuld gave. Han vil sætte pris på den. Så det bliver altså det, han får i julegave.

Hvordan skal det pakkes bedst?

Du skal derfor til at finde ud af, hvordan du får glassene og karaflen pakket ind – sikkert. Han kommer jo og henter dig om eftermiddagen juleaften, så I kan være sammen med dit barn og hendes mand juleaften. Du bliver nødt til at finde ud af det nu, så du når at få pakket det hele sammen inden den 24. december. Første skridt er at få gjort karaflen helt ren. Det går nok. Det næste er så at få pakket den ind i silkepapir. Ligesom glassene. Dernæst må du ned til boghandleren for at købe noget god og billig bobleplast.

Er nok lidt gammeldags

Du handler ikke på nettet, hvis du kan undgå det. Det der med plastikkort og betaling er du bange for. Kontanter er bedst. At du så også skal ud og rejse i bus for at komme ind til den butik, hvor du kan købe bobleplast, er noget af en opgave. Det bliver en hel dag, der skal bruges på det. Du går jo ikke så hurtigt, sådan som dengang, du var ung og stærk. Men fred være med det. Så skal du ikke bruge den dag på at sidde og kukkelure.

Bagefter skal de to glas og karaflen så pakkes ind i smukt julegavepapir. Du har allerede den slags papir. Du smider jo ikke papir, der kan genanvendes ud. Når du har fået pakket de tre genstande ind, så skal du finde en papkasse, som du kan lægge dem ned i. Du håber, at der vil være tilstrækkeligt med bobleplast, så du også kan lægge noget af det ned i kassen ind imellem glassene og karaflen. Og når det er gjort, så mangler du bare at få pakket kassen ind. Det skal du nok kunne nå.