Menu Luk

Gode svenske skiferier

Det er bare helt utroligt, hvor hurtigt tiden går. Jeg fatter det ikke. Vi er lige kommet hjem fra sommerferien. Vi tog på en skøn kør selv ferie til Tyskland. Det var oplevelsesrigt. Vi hørte godt nok om den store oversvømmelse, men vi oplevede ikke den slags skræmmende ting. Vi så en stor del af Tyskland, og jeg nød at få mit tysk genopfrisket. Som barn var jeg rigtig god til at tale tysk. Min bedstemor var tysk. Så det var fint. Men nu er vi allerede midt i september, og der er mindre end 5 måneder til, at børnene får vinterferie. Vi skal selvfølgelig til Sverige på skiferie i den. Vi har slet ikke tænkt på, at vi bør booke en ferie, så vi kan komme afsted. Og afsted skal vi. Vi har længtes efter at komme på skiferie igen.

I februar

Vores børn har allerede fortalt os om, at nogle af deres klassekammerater har sagt, at de skal på skiferie til februar. Der er lidt bekymring i børneværelserne. Tanken om, at vi ikke kommer afsted igen i år, kan man altså godt mærke, præger dem. Så vi må vist hellere finde ud af at få booket skiferien. Skal jeg være helt ærlig, så ville jeg sådan set hellere på skiferie i julen. Men det forbyder familietraditionerne. Vi skal være sammen med min bror og hans familie. Det er det samme ritual år efter år. Men hvad gør man ikke for familien?

Vinterferien

Så skiferien bliver udsat til vinterferien. Så vi følger den almindelige, danske families traditioner – i det mindste når det handler om at komme ud og stå på ski. I stedet for at tage ned til syden og få lidt varme og sol på kroppen. Men nej. Nå. Det er ok.
Jeg skal så bare lige finde et godt skisted. Og det skal gå lidt hurtigt. Jeg kan jo godt se, at alt, hvad der er populært, bliver booket meget hurtigt. Jeg skal også lige tænke mig lidt om. Vi kunne måske gøre begge dele? Hvis nu jeg spørger vores venner, der har 2 børn på vores børns alder, om vi skal dele en hytte, så kan vi spare nogle penge og måske få råd til at tage til Sydeuropa i påskeferien? Idéen er ikke dårlig. Vi har jo tit talt om at tage på skiferie sammen. Det kræver bare, at jeg lige finder nogle forslag, som jeg kan give vores venner.

Lindvallen eller Åre?

Jeg tror, at jeg vil starte med at undersøge, hvad der findes af ferier i Sverige. Skriver ”Skiferie Sverige” i min browser og får flere forslag frem. Begynder at læse om forskellige steder i Sverige, og bliver tiltrukket af et sted, der hedder Åre. Jeg læser om stedet. Finder prisforslag på hytter. Sender en mail til vores venner: ”Vil i med på skiferie til Åre i Sverige i år?” Jeg forklarer dem, hvordan og hvorledes jeg tænker, vi kan organisere det. Fortæller, at vi skal være hurtige til at booke. Tænker også vi kan se nærmere på for eksempel https://danskbilferie.dk/skiferie/sverige/lindvallen. Beder dem om at overveje det om at komme til middag på lørdag.