Menu Luk

Hejs til personer og materiel

Min far var entreprenør. Derfor er jeg også blevet entreprenør. Han startede sit lille firma, og efterhånden som han fik det til at fungere godt – økonomisk – ja så blev presset på mig større og større: Forventningen, han havde til mig, om at jeg skulle overtage firmaet, når han gik på pension, blev klarere og klarere for mig. Det førte selvfølgelig til, at jeg uddannede mig som ingeniør. Jeg ville egentlig hellere have været kok. Men presset jeg kunne mærke og alle argumenterne for, at jeg får et job og en virksomhed serveret, fik mig til at fravælge tomatsaucer, hjemmelavede boller og udforskning af gastronomien.

Officiel overtagelse

I dag har jeg så officielt overtaget firmaet. Min far gik på pension for et halvt år siden, og jeg har selvfølgelig allerede tænkt mig at lave nogle drastiske ændringer i firmaet. Vi skal for det første investere mere i den bedste kapital, vi har: Faglært arbejdskraft. Der er mangel på uddannede elektrikere og murere. Tømrere er der slet ingen muligheder for at finde. Desværre. Vi skal også til at investere i hjælpemidler til vores ansatte. Det kan fx være, at vi skal finde et lille personhejs, som er til salg, billigt. Og så skal der arbejdes meget mere hen imod miljøvenlighed. Virksomheden kan ikke overleve bare på grund af et godt ry. Vi skal vise, at vi er de bedste. Ikke kun til at udføre arbejdet vi får kontrakt på. Også at vi er gode til at beskytte miljøet, og at vi ikke bare forbruger materialer.

Genbrug

Vi skal måske se meget mere alvorligt på hele det her segment, der handler om at genbruge byggematerialer. Der er jo mange gamle bygninger, der bliver revet ned, men som faktisk består (bestod?) af udmærkede materialer, som kan anvendes i nye bygninger, uden at kvaliteten bliver dårlig. Så ja, det er også et nyt initiativ, jeg skal iværksætte.

Naturligvis har jeg talt meget med min autoritære far om alle de ændringer og nye initiativer, jeg vil iværksætte. Han er ikke altid enig med mig. Fx ideen med et personhejs. Han foreslog mig, dog, at jeg til at begynde med holder igen med den slags investeringer.Skal sikkert også se nærmere på en platform – det slipper jeg nok ikke for.

Hejseudstyr til materialer

Jeg kan altid leje et materialehejs. Der er dog også nogle ideer, som han er enig i. Fx det her med omstillingen til at blive mere grønne. Han er og har været opmærksom på udfordringerne, der ligger i det i ret lang tid. Han har dog ikke haft kræfterne til at gøre noget ved det. Men nu har han lovet, at han vil bruge lidt af sin tid på at hjælpe mig med den del. I det mindste med det administrative og salgsaspektet af omstillingen. Man bliver jo ikke bare grøn fra den ene dag til den anden. Det er jeg glad for. Han får noget at lave. Noget, han kan overkomme hjemmefra. Og som han selv kan bestemme tempoet over. Og jeg får hjælp til nogle af de opgaver, som jeg ikke altid vil have tid til. Der er nemlig mange opgaver i den daglige rutine, som tager al min tid.