Menu Luk

Tæpper eller fliser?

Kender du det, at du skal ud og give et tilbud på en vare eller ydelse, og du møder nogle meget usympatiske mennesker? Jeg har lige haft sådan en oplevelse. Jeg måtte kæmpe med mig selv for ikke at eksplodere. Det handlede om, at jeg skulle give tilbud på erhvervstæpper til en ny kontorbygning. Bygningen er et privat byggeri. Ejerne af ejendommen er nogle succesfulde konsulenter, som har vækstet deres virksomhed gevaldigt over de sidste 12 års tid. De virkede meget sikre på sig selv. De ville have et godt tilbud og inviterede mig til at komme ud og se på deres bygning – og eventuelt også måle arealerne op, selvom jeg også har fået arkitekttegningerne tilsendt.

Aftalt tidspunkt

Jeg tog ud til bygningen på det tidspunkt, som vi havde aftalt. Vi mødtes, og jeg blev vist rundt. En bygning med kælderetage, stueetage og 2 sale. Alt var identiske i de tre øverste niveauer. Kun kælderen var lidt anderledes. Her skal der anlægges kantine til medarbejderne. Der skal være IT-rum, et lille konferencelokale og bibliotek. De to øverste niveauer bestod af kontorer med mellemgange. Dog på øverste etage var der også to overdrevent store kontorer. Et til hver af bygningens ejere. Stueetagen indeholdt også kontorer og en kæmpestor reception. Faktisk en fin bygning. Måske lidt prangende – men det er deres smag og valg, der har bestemt det.

Tæppefliser er gode

Så langt så godt. Jeg begyndte at tale lidt om forskellige belægninger i forhold til brugen af bygningen. Fx mener jeg ikke, at det er godt, at man lægger tæpper eller tæppefliser til erhverv overalt. Jeg kan godt forstå, at almindelige mennesker mener, at tæpper virker lydisolerende. Men det er bare ikke altid den rigtige løsning. Fx mener jeg ikke, at de bør have tæpper i det rum, hvor deres servere skal stå. Heller ikke i kantinen.

Men det var så her, at vi blev lidt uenige. Den ene af ejerne af bygningen insisterede på tæpper overalt. Jeg talte om tæpper eller tæppefliser på kontorerne, og ikke på de områder, hvor der kan være brandfare og stort slid. Fx på gangene imellem kontorerne. Den anden af ejerne lyttede dog til mig og fik sin partner overbevist om fornuften i at undgå tæpper der, hvor der er brandfare og stort slid. Det tog ham noget tid.Fortalte også om den løsning med tæpper til en cafe, jeg har leveret for nylig.

Vi så på prøver men så…

Men da vi så begyndte at kigge på nogle af de tæppeprøver, som jeg havde taget med, så jeg kunne vise dem materialerne og måske give dem nogle ideer, blev samtalen styret et helt forkert sted hen. Den første af ejerne ville slet ikke høre om andet end priser per m2. Han blev ved med at spørge og spørge – måske var han på jagt efter den billigste løsning. Jeg blev lidt irriteret over hele tiden at skulle gentage priser. Ok, det er da klart, at prisen spiller en stor rolle. Men når vi taler om så mange m2, så er jeg da ofte parat til at give noget rabat, så længe vi bare kan finde det rette produkt. Efter nogle timers fremvisning af tæppeprøver og snak om priser besluttede jeg mig for ikke at nævne noget om rabat.

Andre artikler