Menu Luk

Træning af hunde

Der findes velopdragne hunde. Og så findes der hunde, der ikke er så velopdragne. Og så findes der hunde, der slet ikke har fået nogen som helst opdragelse. I den sidste kategori er der mange små hunde. Du ved de der små selskabshunde, som folk har købt, fordi de er på mode. De har ingen opdragelse. De terroriserer deres ejere og deres omgivelser. Deres ejere nægter at indse, at de slet ikke ved, at de har et forholdsvist farligt dyr i deres ejerskab. Og de indser det ikke, fordi de har den fysiske styrke til at holde en lille hund, der går til angreb tilbage. De er dog også tvunget til altid at have deres hund i snor. Og det er en skam. Faktisk en skændsel. Hvorfor har de ikke fået at vide, at en lille hund kan være farlig?

Manglende hundetræning

Hvorfor har de ikke fået at vide, at de vil få meget mere glæde af hunden, hvis de gik til hundetræning med den? Hundetræning handler jo om at lære hunden, hvor dens grænser går. Det handler om at give hunden et sikkert miljø, som den kan bevæge sig i. Og det gælder ikke kun for små hunde. Det gælder også for store og mellemstore hunde. Men det synes for mig, som om at fysisk små hunde aldrig modtager træning.Man kan jo endda gøre det online nu om dage!

Hvorfor siger jeg det her? Det gør jeg, fordi jeg blev for nogle måneder siden bidt af en lille, arrig pekingeser. Den var ude at gå med sin mor. Faktisk så tror jeg, at den tog sin mor på en gåtur. Kvinden kunne kun styre hunden, fordi hun stadigvæk har flere kræfter, end den har. Den vejer ikke så meget, og hun kunne holde den tilbage, når den fór ud mod andre mennesker. Og det gjorde den. Måske fordi den var bange. Måske fordi den bare var legesyg. Måske fordi den bare skulle af med lidt energi. Jeg ved det ikke.

Hunden for mod mig

Jeg kom forbi dem. Jeg bøjede mig ned for at hilse på hunden. Den fór hen imod mig. Ville gerne snuse til hånden, som jeg rakte frem imod den. Men kvinden trak hunden tilbage, og den blev arrig. Skubbede sig over imod min hånd og bed mig. Heldigvis ikke alvorligt. Men kvinden blev naturligvis forskrækket. Hun trak så en lille flaske Betadin (jod) op fra sin taske og tilbød mig at smøre joden på min hånd. Jeg sagde ja tak. Tænkte, at det tyder på, at hun godt ved, at hendes hund bider. Det er jo ikke jod eller Betadin, man har i sin taske – sædvanligvis. En læbestift? Ja. En inhalator? Ja. Betadin? Nej.

Træning af alle hunde

Jeg tog imod hendes jod. Fortalte hende, at hun burde træne sin hund til at være lydig. Hun vil få så mange flere dejlige timer med hunden. Kvinden kiggede på mig og fortalte mig, at da hun købte hunden, fik hun at vide, at det ikke var nødvendigt at træne hunden. Den ville hurtigt lære at opføre sig godt. Sig mig lige: Findes der virkeligt hundeopdrættere, der mener, at træning af hunde ikke er nødvendigt?