Menu Luk

Vi bygger sommerhus

Sommerhus på ny grund

I det sidste års tid har vi intensiveret vores udforskning af, hvad der findes af sommerhusgrunde i Danmark. Det startede som et lille ønskeprojekt, hvor vi bare drømte om at købe en naturgrund og så bygge et nyt sommerhus på den. Men her i de sidste par år er dette ønskeprojekt blevet til mere end bare en drøm. Vi har besluttet, at ønsket skal opfyldes. Det er naturligvis blevet fremprovokeret, af at vi ikke har kunnet rejse på sommerferie til udlandet og derfor har lejet et sommerhus i ferierne. Erfaringerne, vi har fået fra de ferier, har været både vidunderlige, og ikke så vidunderlige.

Vi vil eje selv

De gode erfaringer er blevet skabt i de øjeblikke, hvor vi har kunnet nyde naturen og være sammen med vores børn ⓘ omkring forskellige aktiviteter. De knapt så gode erfaringer er blevet skabt af nogle af de sommerhuse, vi har lejet. Her i sidste sommer lejede vi et sommerhus, som virkeligt var i dårlig stand. Det regnede ind. Taget var utæt. Og varmelegemet i huset fungerede ikke. Så der var dage, hvor vi måtte forlade huset og tage på museum for at få varmen. Og museumsbesøg er altså ikke altid så morsomme, når man har to børn i en alder ⓘ , hvor de ikke kan koncentrere sig ret længe ad gangen. Vores drenge er 5 og 7 år gamle. Så den erfaring var afgørende for vores beslutning.

Danmark er jo fantastisk

Vi har dog lært, at Danmark er et vidunderligt land at holde ferie i. Der sker mange ting. Der er aktiviteter for børn og voksne. Der er festivaler. Der er loppemarkeder, og der er mange smukke steder, hvor man bare kan sidde og holde picnic. Og det har naturligvis også fået os til at tænke os om. Er der nogen grund til, at vi bruger en masse penge på at tage til eksotiske steder rundt om på kloden i mange uger hver sommer? Kan vi ikke bare nøjes med at rejse en uge ned til sol og strand, når her er koldt, og vinteren stadig er mørk? Jo, det kan vi. Og vi kan finansiere et sommerhus ved ikke at tage til Vietnam eller Thailand.

Ud at se på sommerhusudstillinger!

Og lige nu er vi i den heldige situation, at vi faktisk har fundet en dejlig sommerhusgrund. Den ligger dog ikke i Vestjylland. Den ligger ved det fynske øhav. Og ja, der er smukt – afstanden dertil er heller ikke noget at tale om. Så vi har kontaktet ejendomsmægleren for at høre, om vi kan handle. Kan vi det, så vil vi gerne købe den. Vi skal dog lige først have fundet ud af, hvad det vil koste os at bygge nyt sommerhus på den, inden vi giver et rimeligt og realistisk bud. Det skal jo kunne løbe rundt for os – også selv om vi sparer en masse penge ved ikke at rejse ud af landet til sommer. Vi skal have tjekket udstillinger af sommerhuse som her https://lilje-huset.dk/udstillinger/

Vi har lovet hinanden, at hvis vi kan prisen på grunden ned til vores niveau, så køber vi den. Sørger for, at papirerne bliver skrevet under i en fart, så vi kan nå at bygge det nye sommerhus inden næste sommer.