Menu Luk

Vi bygger sommerhus

Sommerhus på ny grund

I det sidste års tid har vi intensiveret vores udforskning af, hvad der findes af sommerhusgrunde i Danmark. Det startede som et lille ønskeprojekt, hvor vi bare drømte om at købe en naturgrund og så bygge et nyt sommerhus på den. Men her i de sidste par år er dette ønskeprojekt blevet til mere end bare en drøm. Vi har besluttet, at ønsket skal opfyldes. Det er naturligvis blevet fremprovokeret, af at vi ikke har kunnet rejse på sommerferie til udlandet og derfor har lejet et sommerhus i ferierne. Erfaringerne, vi har fået fra de ferier, har været både vidunderlige, og ikke så vidunderlige.

Vi vil eje selv

De bedste oplevelser har vi haft, når vi har været omgivet af naturen og tilbragt tid med vores børn i forskellige aktiviteter. Der er noget særligt ved at bygge sandslotte på stranden eller tage på skovtur og opdage nye steder sammen. Desværre har vi også haft mindre heldige oplevelser med nogle af de sommerhuse, vi har lejet.

Sidste sommer lejede vi et sommerhus, der virkelig var i elendig stand. Det regnede ind, fordi taget var utæt, og varmelegemet fungerede ikke. Vi fandt os selv tvunget til at søge tilflugt på museer, hvilket ikke altid er det mest underholdende, når man har to små drenge på 5 og 7 år, som ikke kan sidde stille i lang tid. Denne oplevelse har virkelig fået os til at revurdere vores valg af sommerhuse og betydningen af god vedligeholdelse.

Danmark er jo fantastisk

Selvom vi har haft nogle udfordringer, har vi også lært, hvor fantastisk Danmark er som feriedestination. Landet byder på et væld af aktiviteter for både børn og voksne, fra spændende festivaler til hyggelige loppemarkeder og smukke picnicsteder. Vi har nydt at tage på opdagelse i de danske landskaber og finde perler som skjulte skovsøer og charmerende kystbyer.

Dette har fået os til at reflektere over vores rejsevaner. Er det virkelig nødvendigt at bruge en formue på at rejse til eksotiske destinationer som Vietnam eller Thailand i flere uger hver sommer? Kan vi ikke nøjes med en kortere rejse til sol og strand, når vinteren er kold og mørk, og så bruge resten af ferien på at nyde det skønne Danmark? Svaret er klart ja. Ved at vælge kortere udenlandsrejser kan vi finansiere et sommerhus og få mange flere dejlige ferieminder herhjemme.

Og vi kan finansiere et sommerhus ved ikke at tage til Vietnam eller Thailand.

Ud at se på sommerhusudstillinger!

Og lige nu er vi i den heldige situation, at vi faktisk har fundet en dejlig sommerhusgrund. Den ligger dog ikke i Vestjylland. Den ligger ved det fynske øhav. Og ja, der er smukt – afstanden dertil er heller ikke noget at tale om. Så vi har kontaktet ejendomsmægleren for at høre, om vi kan handle. Kan vi det, så vil vi gerne købe den.

Vi skal dog lige først have fundet ud af, hvad det vil koste os at bygge nyt sommerhus på den, inden vi giver et rimeligt og realistisk bud. Det skal jo kunne løbe rundt for os – også selv om vi sparer en masse penge ved ikke at rejse ud af landet til sommer. Vi skal have tjekket udstillinger af sommerhuse som her https://lilje-huset.dk/udstillinger/

Vi har lovet hinanden, at hvis vi kan prisen på grunden ned til vores niveau, så køber vi den. Sørger for, at papirerne bliver skrevet under i en fart, så vi kan nå at bygge det nye sommerhus inden næste sommer.

Denne artikel er opdateret af Sven Ejnar den 27. juni 2024