Menu Luk

Disc profil og teams

Min arbejdsgiver er ret flink. Hun kan dog også være ret krævende. Her i sidste uge fik vi igen en peptale. Vi skal blive bedre til at arbejde sammen på tværs af vores fag. Ok. Vi har hørt den før. Vi ved også, at hun har ret. Men af en eller anden grund så tager vi os sammen i nogle få dage, og så begynder vi ligesom at falde tilbage i de gamle individuelle mønstre. Men i sidste uge havde hun så udvidet sin peptale til os. Vi blev nemlig inviteret til at deltage i noget teambuilding. Hun havde arrangeret det, sådan at vi fredag formiddag skulle på skattejagt. Hun havde også allieret sig med dem, der arrangerede eventet, så vi ikke kom på hold med kollegaer med de samme kvalifikationer som os selv.

Sjovt og krævende

Det var faktisk sjovt. Det var også krævende. Mest fordi vi skulle meget hurtigt lære at indstille os på, at andre mennesker med andre færdigheder og evner end dem vi selv har, også kan noget værdifuldt. Vi blev altså delt op i hold og måtte arbejde sammen for at finde skatten. Det hold, som fandt skatten hurtigst, vandt. Og præmien var en frokost for holdet på vores chefs yndlingscafé. Det hold, som jeg var på, vandt desværre ikke. Vi blev nr. 2. Så der var ikke nogen gratis frokost til os. Men vi fandt da ud af, at vi bare selv kan gå ud og spise frokost sammen. Så det gjorde vi. På min yndlingscafé. Det var hyggeligt. Og det var faktisk ret godt at se sin kollegaer fra en anden side end den, vi normalt kender hinanden fra. I hvert tilfælde, så fandt vi ud af, at vi godt kan arbejde sammen, uden at det går helt galt.

Det var effektivt og godt

I mandags var mit hold, og jeg så henne hos vores chef. Vi sagde tak til hende, fordi hun havde arrangeret det der teambuilding for os. Vi mener, at det har givet os meget, som vi kan bruge – faktisk næsten på lige fod med sidste års omfattende Disc test. Og vi har i hvert fald også nogle oplevelser til fælles, som vi kan bygge ⓘ vores arbejdsrelationer videre fra. Jeg kunne godt se, at hun blev rigtigt glad for at få det at vide. Selvom hun gemte det bag sit lidt hårde ydre. Og ja, en af kollegaerne konstaterede nøjagtigt det samme: ”Så du, at hun blev rørt over det, vi sagde med at arbejde videre på at få bedre arbejdsrelationer til hinanden?” Hun spurgte mig sådan lidt naivt. Jeg svarede, at ja, jeg havde set det.

Det var ikke kun mig

Og jeg er sådan set også glad for, at det ikke kun var mig, der så det. Det betyder, at vi allerede er et stort skridt, tættere på at få forbedret vores arbejdsrutiner. Jeg talte også med de andre på mit hold om det. Vi er alle sammen enige om, at den skattejagt har givet os noget værdifuldt. Vi er også blevet enige om, at vi vil spørge om, vi mon kan komme på et lignende event om nogle måneder igen. Det vil styrke samarbejdet.