Menu Luk

Forsinkelser på rejser

Nu er det næsten sådan, at vi er ved at være tilbage til det normale. Her i landet bliver corona‐virusset ikke længere anset for at være så dødsensfarligt for samfundet. Muligvis fordi vi har opnået flokimmunitet. Heldigvis har vi været gode til at få folk vaccineret. Det betyder, at vi kan rejse. Og er der noget, som jeg er glad for, så er det lige præcist det: At jeg kan rejse igen – uden absolut at skulle frygte, at jeg skal i karantæne, eller at jeg nødvendigvis skal have stukket en vatpind i næsen. Jeg kan vælge at tage en test, når jeg ankommer. Og det vil jeg muligvis gøre. Både når jeg ankommer til min destination, og når jeg lander i Danmark igen. Det er da bedre at være sikker end at gå og frygte, at man måske bærer rundt på virusset og er til fare for omverdenen.

Rejser igen

Så ja, jeg er begyndt at rejse igen. Forsigtigt. Med alle forholdsregler in mente. I sidste uge besøgte jeg et rejsesite for at se, om der er nogle gode tilbud. Jeg ville sådan set gerne rejse til Grækenland for at få lidt mere – og bedre – sensommer. Jeg kan jo se på vejrkortet, at der stadig er lunt. Der var da også et par venner, som sendte mig billeder fra deres tur til Rhodos. De kom hjem i går og sendte endnu et billede: De var blevet godt brune i ansigterne. De så godt ud. Men de beklagede sig noget, over at det regnede, da de landede. I dag har jeg så besluttet mig: Jeg booker en af de rejser til Grækenland, som jeg fandt. Jeg skal godt nok ikke til Rhodos, men mine venner får billeder sendt, lige så snart jeg er landet på Kreta. Åh, det bliver skønt at få lov til at bade i Middelhavet og blive brun i ansigtet.

Til Paris

For en uge siden besluttede vi, at vi tager på en smuttur til Paris. Bare fordi det er noget, vi kan. Vi holder meget af Paris, og vi har da savnet vores små ture dertil. Vi fandt flybilletter til Paris. Vi bookede hotelværelse. Kun 2 nætter. Vi ankommer i dag fredag ved middagstid, og vi tager hjem til Danmark igen søndag aften. En weekend i Paris. Det bliver skønt. Vi skal se nogle venner, vi har dernede. Vi skal gå ture, og jeg skal altså se på eksklusive modeforretninger. Jeg har lovet, at jeg ikke skal købe noget.

Jeg har lige pakket de sidste ting ned i min lille kabinekuffert og er sådan set klar til at tage i lufthavnen. Jeg har ekstra ansigtsmasker med i min lille håndtaske. Jeg har tjekket, at mit vaccinationspas ligger i den rigtige mappe på min telefon. Alt er i orden.

Forsinket fly – desværre

Men lige inden vi skal til at køre ud til lufthavnen, får vi en besked på vores mobiltelefoner. Der er flyforsinkelse. Flyet, som vi skal rejse med, er kommet meget sent afsted fra Paris, og der må forventes en forsinkelse på 2 timer. Jeg sætter mig ned og ærgrer mig. Der røg eftermiddagen i Paris. Jeg havde ellers glædet mig til hurtigt at få tjekket ind på hotellet og så komme ud og gå i byen. Nu ankommer vi først ved 16-tiden, hvis flyforsinkelsen ikke bliver længere end forventet. På det tidspunkt er det myldretid i Paris, og vi kan regne med, at det vil tage noget længere tid for os at komme frem til hotellet.

Pyt. Vi laver en kop kaffe. Drikker den. Venter på, at tiden går. Beslutter os for at tage lidt tidligt ud til lufthavnen. Der vil det sikkert være nemmere at slå tiden ihjel, inden vi kan gå om bord på flyet.