Menu Luk

Fynsk efterskole

Vi er for sent på den. Jeg skammer mig overfor min datter. Jeg havde lovet hende at kigge godt efter i kalenderen og hjælpe hende i tide. Men der har bare været så mange andre ting som lige skulle prioriteres. Mit arbejde kræver, at jeg er væk hjemmefra i mange dage, hver uge. Og det sker altså, at jeg glemmer. Men lige nu er jeg ved at skære mine pulsårer over, fordi jeg har dårlig samvittighed overfor hende. Jeg havde jo lovet hende at ordne alt det med papirerne og hendes ansøgning til den efterskole på Fyn, som hun gerne vil gå på i år. Og skoleåret er allerede begyndt. Jeg har ikke fået gjort noget som helst ved det endnu.

Hun er nok sur

Jeg er lige trådt ind ad døren til vores lejlighed. Jeg ved, at hun er gået i seng. Jeg ved også, at hun er sur på mig, fordi jeg endnu en gang har svigtet hende. Hun tilgiver mig aldrig. Jeg sparker skoene af fødderne. Går ind i min stue. Finder min datter på sofaen. Hun sover trygt. Jeg vækker hende blidt og hjælper hende ind på hendes eget værelse. Får lagt hende i seng. Kysser hende og fortæller hende, at jeg nok skal holde mit løfte. Jeg går tilbage til stuen. Den virker for stor. Tom. Jeg finder et glas og skænker et stort glas rødvin op til mig selv. Sætter mig i sofaen. Smækker benene op. Finder min smartphone og min tablet frem. Tager en tår af rødvinen. Tænker mig om. Hvad skriver jeg?

Jeg må skrive noget smart

Min intention er, at jeg vil skrive til efterskolen og forklare dem, hvorfor min datter ikke er mødt frem endnu. Hendes plads på skolen er sikret. Jeg er ikke i tvivl. Men for lige at være 100% sikker vil jeg gerne forklare skolens leder, hvad der er sket.
Jeg åbner Outlook og taster e-mailadressen ind. Laver et udkast til en mail til lederen. Jeg spørger, om det er i orden, at vi ankommer i overmorgen. Kigger i min kalender og ser, at i overmorgen er en dårlig dag for mig at tage fri. Beslutter dog, at jeg vil have fri. Det går ikke længere, at jeg prioriteter mit job over min datter. Skriver en mail til min direktør og forklarer ham, at han må nøjes med min assistent i overmorgen. Jeg er nødt til at være til stede for min datter. Han svarer med det samme. Det er ok. Min assistent kan godt klare opgaverne. Jeg skal finde ro og komme afsted med min datter.

Skulle gerne være løst nu

Jeg er taknemlig. Tager endnu en slurk fra mit glas. Sender mailen til musikefterskolen og håber, at der kommer svar hurtigt. Jeg går tilbage til min datters værelse. Kigger på hende. Sætter mig ved hendes seng og lader min hånd glide ned over hendes vidunderlige krøller. Hun vender sig. Beder mig om at lade hende være i fred. Jeg forlader værelset. Går ud i køkkenet. Stiller alt frem til morgenmaden. Sætter en lille post-it ved hendes tallerken: ”Jeg kører dig over til efterskolen på Fyn i overmorgen”.
Jeg går i seng.