Menu Luk

Hjælp med bruseforhæng

I dag skal jeg hen at hjælpe en ældre kvinde. Jeg hjælper hende med rengøring og alle de lidt mere grove jobs i huset, som hun ikke selv er stærk nok til. Sådan noget med at få støvsuget under gulvtæpperne. Det kræver jo, at sofaen bliver flyttet. Vinduespudsning. Hun er ikke glad for højde og holder sig væk fra at skulle kigge ned oppe fra 3. sal. Jeg kommer hos hende ca. hver 14. dag og tager det grove arbejde. Hun kan godt selv klare det der med at vifte støv af bøgerne. Har sådan en lille fjerbørste, som hun bruger til det.

Husk badeforhænget

I går ringede hun så og bad mig om, at jeg skal huske at tage hendes badeforhæng / bruseforhæng ned. Hun kan ikke selv nå helt derop. Der er et problem med armene, tror jeg. Noget med bevægeligheden i dem. Så det tager jeg selvfølgelig ned, så vi kan få det vasket. Jeg håber, at det når at tørre, inden jeg skal gå igen, så jeg kan få det hængt op igen. Hun er en ret sjov dame. Har slet ikke nogen skrupler over at høre, at jeg bander en gang imellem. Hun siger, at det må jeg gerne. Hun er ikke fin på den. Hun har haft et spændende liv. Har rejst meget over hele verden og er altid klar med forskellige historier og beundrere, hun har mødt på sine rejser ⓘ . Fortalte mig engang om en libaneser, der troede, at han var verdens bedste, og som var meget interesseret i filosofiske og ’dybe’ samtaler. Hun sagde lige ud, at hun blev ret hurtigt træt af ham. Talte om farlige drinks og store fester.

Sjov at arbejde for

Ja, hun er sjov at arbejde for. Og hun betaler godt. Penge er ikke et problem for hende. Men hun kan altså godt være nærig. Jeg hjalp hende jo med at købe badeforhænget, som jeg skal tage ned i dag. Jeg viste hende, hvordan man handler på internettet. Viste hende, hvordan hun skal handle sikkert. Hun var forarget over prisen på forhænget. Men jeg fortalte hende, at der findes andre steder, hvor hun kan komme af med virkeligt mange penge for et badeforhæng. Jeg kunne godt se, at hun ikke var glad for det her med at købe ting over internettet.

Brugskunst online er undtagelsen

Hun sagde det da også: ”Det fratager mig jo muligheden for at gøre en god handel med butiksejeren.” Men hun køber en masse af sin brugskunst på nettet uanset. Hvad kunne jeg sige? Intet. Det er rigtigt. Der er ikke noget med at spørge om en ekstra rabat eller om at få en ekstra ting med gratis, når man handler over internettet. Til gengæld er der bekvemmeligheden: Man skal ikke ud i kulden. Man skal ikke nødvendigvis have paraply og galocher med sig. Man kan sidde hjemme i den varme stue og finde varerne, man har brug for, imens man nyder en god kop kaffe og et stykke brød med god ost. Ja, hun er sød. Speciel at være sammen med. Spændende. Og hun er ikke bange for at sige sin mening – eller at prøve noget nyt.