Menu Luk

Jakker og tøj i store størrelser

Det bliver snart efterår. Ja, faktisk så er det allerede kommet. De helt kolde dage er dog ikke kommet endnu. Men regnen er her. Vi har sådan ca. 16 graders varme – men det øsregner. Og jeg er glad for, at min viv og jeg skal en uge sydpå her i den anden uge af september. Det bliver skønt at komme ned til den græske ø og bare kunne nyde sol og sommer ⓘ . Og tænke på alle kollegaerne derhjemme, der knokler og tænker på den ferie, de havde allerede i juli. Jeg hører til den lidt ældre befolkningsgruppe på virksomheden. Vi er lidt mere fleksible med hensyn til hvornår vi holder ferie. Vi er ligesom ikke længere bundet af at skulle have ferie i skolernes sommerferie. Det har dog betydet, at jeg og to andre har holdt skansen helt alene hele sommeren. Det har været lidt kedeligt kun at se de samme to ansigter i de uger, det varede. Men nu er turen kommet til os.

Ud at finde jakker

Jeg kan godt lide at sprede min ferie ud over flere forskellige perioder. Derfor blev det til en uge i maj, og nu en uge i september. Måske tager jeg også lidt ferie i november. Vi ser, hvad der dukker op, når den tid nærmer sig.

Her i slutningen af august er vi så ved at læse om øen, vi skal besøge. Vi er så småt begyndt at finde tøjet, vi skal have med os. I den guidebog, vi har lånt på biblioteket, beskrives øen som smuk og spændende. Men der er også meget vind, skriver de. Det kan da godt være, at jeg lige skulle tage ind til centrum en eftermiddag i den kommende uge og kigge lidt på jakker til store mænd. En let vindjakke vil muligvis være rar at have med. Vi kan jo godt lide at vandre i bjergene – og jeg ved af erfaring, at det kan blive lidt køligt – især om aftenen. Jeg kan godt tåle at få kolde ben, men jeg har det altså svært med at få kold vind på nakken og ryggen. Så hvis vi sidder et sted, og det blæser kraftigt, så skal jeg altså være forberedt. Det skal bare være en meget let jakke, jeg skal finde. Ikke sådan en moderne en med masser af lommer og dikkedarer. Nej. Helst en, jeg lige kan rulle sammen og pakke ned i min lille rygsæk. Jeg må se, hvad jeg kan finde. Skal den være regntæt? Nej, det behøver den ikke at være. Men det er jo ofte, sådan at de der regntætte jakker man kan få også er ret gode til at beskytte mod vinden. Så, måske.

Ingen bekymringer

Nå, det skal jeg ikke bekymre mig om lige nu. Jeg må se, hvad jeg finder, når vi går ned til storcenteret på tirsdag. Min kone har nemlig et ønske om at finde sig et par pæne sandaler til aftenbrug. Så ja, vi har hvert vores lille projekt, inden vi tager på ferie om en god uges tid. Åh, det bliver skønt.

Her over de sidste 3 år har jeg virkeligt været meget forsigtig med min kost. I det hele taget har jeg levet efter de anvisninger, som min læge og diætist har givet mig. Og det har virkeligt givet de resultater, jeg har ønsket mig i mange – rigtigt mange – år. Jeg har tabt de 30 kg, som jeg havde gået og samlet sammen på min krop. Det svarer til 120 pakker smør, der har hængt på mig og tynget min krop. Det er altså ret mange pakker smør. Jeg er rigtigt glad for endeligt at have nået mit mål. Min BMI er nede på et acceptabelt niveau nu. Og jeg har det generelt meget bedre. Både fysisk og mentalt. Det er utroligt, hvor dårligt man kan have det mentalt, når man er meget overvægtig. Ikke kun de fysiske skavanker har præget mit liv, inden jeg blev for stor. Jeg har da også haft psykiske problemer.

Store piger og tøjindkøb

Så det, at jeg endelig har nået mit mål, er en milepæl i mit liv. Jeg er glad og tilfreds med mig selv og mit udseende. Og jeg kommer aldrig til at veje så meget igen. Det har jeg lovet mig selv. Jeg har lært at leve og spise sundt. Det har været svært. Ja. Og jeg kan da også godt falde tilbage i nogle af de gamle, dårlige spisevaner. Men jeg ved, at så snart jeg ser, at pilen på badevægten bevæger sig i den forkerte retning, så skal jeg sætte ind med de sunde vaner – og holde dem. Og det kan jeg godt.
Men altså, når jeg nu har nået denne milepæl i mit liv, så synes jeg, at jeg har lov til at fejre det. Og det skal ske i to runder.

Runde nr. 1 består af, at jeg skal smide alt det tøj til store kvinder, som jeg har liggende i skabe og skuffer ud. Det skal sorteres og sendes til velgørenhedsorganisationer, eller også skal det bare kyles væk. Det bliver et ret stort projekt at få alle de klæder sorteret. Jeg er jo glad for tøj. Jeg har mange skabe i hele huset. Så det er bare med at komme i gang søster. Jeg har sagt til min mand og mine børn, at de ikke skal hjælpe mig. Det er en del af min egen proces. Og jeg glæder mig faktisk til at komme i gang med den del.

Runde nr. 2 bliver så den rigtigt sjove: Jeg skal på tøjindkøb. Jeg skal jo have en ny og smart garderobe. Og her må min familie ⓘ gerne deltage. Min store datter ved alt om mode og har allerede givet mig lovning på, at hun kommer med på tøjindkøb til mig. Jeg er lidt i tvivl om, min mand vil med. Men han ved, at det betyder meget for mig. Han er jo også den, der virkeligt har støttet mig, når det har været svært at holde vægten i skak. Jeg håber, at han kommer med. Men gør han ikke det, så er det helt ok.