Menu Luk

Piskesmæld er alvorligt

Smerter ved piskesmæld

Du har nu i flere uger haft lidt hovedpine – og smerterne i nakken er blevet værre. Der var en uopmærksom bilist, som kørte ind i dig. Bagfra. Det var et stort bump. Du blev ligesom kastet frem og ud af sædet. Heldigvis havde du sikkerhedsselen på – så du ramte ikke bilens forrude. Den der airbag gjorde også sit til, at du ikke kom til skade. Men det var en ubehagelig oplevelse. Lige efter bumpet stod du ud fra din bil. Du var ok, tænkte du. Bilisten bagved var også forskrækket og anerkendte, at han ikke havde været tilstrækkelig opmærksom. Hans opmærksomhed var jo på telefonen – han skulle sende en SMS. (Altså!). I udvekslede telefonnumre og fik kontaktet jeres forsikringsselskaber. Hans forsikringsselskab har allerede sørget for, at din bil er blevet repareret.

Sandsynligvis piskesmæld

Men siden da har du haft det der ubehag med hovedpine og nakkesmerter. Ubehaget startede et par dage efter ulykken, så du satte ikke de to ting i sammenhæng. Du gik dog til din læge. Heldigvis. Han spurgte dig, om der var sket noget, og du fortalte ham om ulykken. Han forklarede dig, at du givetvis har fået et piskesmæld. Du skulle derfor gå med en nakkestøtte – en blød én i flere uger. Og du skulle sørge for at få hvile. Et piskesmæld er nemlig ikke en lille lidelse, som du bare kan ignorere. Der er faktisk tale om, at musklerne og ledbåndene i nakken er blevet forstuvet eller strakt, og det tager lang tid at få dem tilbage til normal funktion igen.

Du er ikke glad for at skulle gå med den her nakkestøtte. Den er bestemt ikke køn. Og din arbejdsgiver er heller ikke helt tilfreds med din fremtoning. Der er jo en streng dresscode på jobbet. Hidtil har din arbejdsgiver dog været forstående. Men du er blevet advaret. Der skal gøres noget – hurtigt. Det kan komme på tale, at du bliver flyttet til en anden afdeling på deltid. Det vil betyde et økonomisk tab for dig.

Erstatningssag med hjælp fra advokat

Din arbejdsgiver har dog også forståelse for din situation. Han har derfor fundet en rigtig dygtig erstatningsadvokat til dig. Han skal hjælpe dig med at søge erstatning for den tabte arbejdsfortjeneste, der vil komme. Du er ikke glad for situationen, men du har alligevel taget imod din arbejdsgivers råd om at bruge advokaten, han har sat dig i forbindelse med.

Og du har været ualmindelig heldig. Det er nemlig, sådan at under det første møde med advokaten fandt du ud af, at dit piskesmæld skal være registreret – oftest af en læge – inden for 72 timer efter ulykken. Og det blev det jo. Din læge har skrevet det ind i din journal. Advokaten skal derfor have en udskrift af din journal, så han har godt belæg for, hvorfor du skal have erstatning fra forsikringsselskabet.

Advokaten har forklaret dig, at det er en svær dans at skulle overbevise et forsikringsselskab om, at du har fået et piskesmæld. Det er nemlig ikke sådan lige til vise et piskesmæld. Det kan ikke ses på en scanning eller et røgten fotografi.