Menu Luk

Tid til fodkulde

Klokken er 16:23. Jeg er lige kommet hjem fra skole ⓘ . Det har været en ret hård dag. Vores matematiklærer var i det ondskabsfulde hjørne og har givet os mange lektier. Jeg havde også et uheld nede i kantinen. Der var en klovn, der kom til at hælde cola ned over min nye bluse. Den er fuldkommen ødelagt. Jeg smider jakken og skoene i entreen. Går ind i stuen, hvor jeg finder min mor. Hun arbejder kun på halv tid. Hun er heldig. Hun sidder fordybet foran sin lap top. Måske laver hun hjemmearbejde. Hun har en del arbejde, som hun kan klare hjemmefra.

Nusse om fødderne

Jeg smider mig på sofaen ved siden af hende. Siger, at hun skal nulre mine fødder. Hun rækker helt automatisk ud efter mine fødder. Hun begynder at nulre, og jeg begynder at slappe af. Jeg falder næsten i søvn. Det er så lækkert at få nulret fødderne efter en lang, dum dag. Jeg spørger hende om, hvad hun laver. Jeg kan mærke, at hun er lidt fraværende. Hun svarer – uden at kigge op fra skærmen – at hun leder efter dame hjemmesko. Hun siger, at hun har brug for et nyt par. ”Kan du så ikke bare finde et par hjemmesko til mig også?”

Hørte hun mig?

Jeg er ikke sikker på, at hun registrerer mit spørgsmål. Jeg ligger bare og nyder, at hun stryger mine fødder. Pludseligt smækker hun sin lap top sammen. Hun kigger på mig. Siger, at skoene kommer i overmorgen. Hun har lige fået en ordrebekræftelse. Hun har bestilt to par hjemmesko. Et til mig og et til sig selv. De havde så åbenbart også sutsko til børn – dem havde hun nemlig også købt.

Hun rejser ⓘ sig. Pakker mig ind i en plaid. Kysser mig på panden og går ud i køkkenet. Hun skal til at forberede aftensmaden. Og jeg skal have mig en lur, så jeg kan være frisk til at læse lektier i aften.