Menu Luk

Værktøj som gave?

Værktøj online er nemt

Det er lige gået op for mig, at der kun er to måneder, til julen er overstået. Og der er lige lidt mere end to måneder til, at vi hopper ind i et nyt år. Forhåbentligt et bedre år end de sidste to har været. Den opdagelse bevirker dog, at jeg er begyndt at stresse lidt. Jeg har ikke sørget for at spare penge sammen. Det er ellers noget, jeg plejer at starte på allerede i september. Jeg skal jo bruge penge til at købe julegaver til min familie for. Men i år er tiden bare gået så hurtigt. I går var det sommer. Og nu ser jeg ikke andet end mørke og grå dage. Er det noget, der sker med en, efterhånden som man bliver ældre? Altså at man synes, at tiden går for hurtigt?

Har glemt at spare op

Det der med at spare penge sammen, og at jeg ikke er begyndt på det endnu, er en kilde til, at jeg må sætte fantasien i gang. Jeg vil få brug for penge. Og hvor finder jeg dem? Jeg kan spørge min far og mor, om de har nogle ekstra jobs, som de gerne vil have, at jeg udfører for dem – mod betaling selvfølgelig. Det er ikke utænkeligt. De bor jo i et stort hus og har måske lidt svært ved at vedligeholde det hele.

Jeg finder min mobil frem og ringer til min far. Telefonen ringer. Der bliver ikke svaret lige med det samme. Jeg er lige ved at afbryde opkaldet, da jeg hører min fars stemme. ”Hallo?” Jeg fortæller ham, at det er mig, og at jeg ringer for at høre, hvordan det går med ham og min mor. Han siger, at de har det fint. Min mor er ved at lave sin liste over julegaveindkøbene, hun skal gøre. Og hun har allerede bestilt vinen til julemiddagen. Ok. Min mor kan godt lide at være i god tid med alt. Vi taler lidt om hverdagen, og hvad vi hver især laver. Der går lang tid, inden jeg får en chance for at spørge ham, om de har brug for hjælp til noget i huset. Jeg forklarer, at jeg er lidt for fattig og har brug for at tjene lidt penge.

Han tænker en del over det

Jeg kan høre, at han tænker sig om. Han har sådan en vane med at puste luft ud fra kindsiden, når han tænker sig om. Så siger han, at han faktisk godt kunne bruge noget hjælp i haven. Han vil gerne have, at jeg kommer og låner den båndsav, jeg gav ham sidste år, så frugttræerne ude i haven kan blive skåret ned. Han spørger mig også om hvor mange penge jeg har brug for.

Min bror skal have værktøj

Jeg svarer ham ikke med det samme. Jeg har slet ikke regnet på det endnu. Jeg har ikke engang nogen som helst idé om, hvad min familie skal have i julegave. Det bliver helt sikkert til noget værktøj til min bror. Men hvad skal jeg give min mor og min far? Jeg siger til ham, at jeg bare har brug for nogle penge til at komme igennem de næste par måneder.

Er det OK at give værktøj?

Det er bestemt OK. En gave skal glæde modtageren, så det afhænger blot af, hvad modtageren vil blive glad for.

Er det en god ide at købe julegaver tidligt?

Som regel er det. Faktisk kan det betale sig at købe, når der er udsalg, hvis det er muligt.