Menu Luk

Dansk isenkram

Det er heldigvis stadigvæk godt vejr her, hvor jeg bor. Sensommer kalder vi det. Efteråret er ikke sat ind endnu – med regn og blæst. Vi kan godt mærke, at efteråret kommer. Men her er altså lune aftener, hvor vi kan sidde udenfor og nyde en kop kaffe eller en drink. I aften skal vi da også over og besøge nogle venner. De har, en meget smuk have, så det bliver skønt at sidde på deres terrasse og bare nyde at være til. Han er selvstændig erhvervsdrivende, og hun arbejder som dekoratør i en stor modeforretning. Og så er hun altså så fantastisk dygtig til at lave lækre salater og kager. Når vi er hos dem, får vi tit frugtsalat som tilbehør til en god drink, hun selv har fundet på. Det får vi sikkert også i aften. Hun skrev i hvert fald til mig, at hun havde fundet lækre skovbær til i aften. Mums.

Isenkram på tilbud

Her til formiddag kørte jeg så ind til byens centrum. Der er ligesom ikke så mange muligheder for at shoppe her i området, hvor vi bor, så når jeg skal købe noget andet end bare dagligvarer, så må jeg altid ind til centrum. Jeg fik parkeret nede i det store parkeringshus, der ligger midt i centrum. Var faktisk heldig, over at jeg overhovedet kunne finde en plads der. Efter at have parkeret gik jeg så målrettet hen til den butik, der sælger eksklusivt isenkram på tilbud. Min tanke var jo, at jeg ville finde en lille gave til hende. Hun er sød. Og jeg har det bare, sådan, at når vi bliver inviteret sådan lidt spontant, så har jeg altid en værtindegave med mig.

Dansk design er verdensklasse

Sædvanligvis køber jeg en masse små værtindegaver, når jeg er hjemme i Danmark. Men det er efterhånden ret lang tid siden, jeg har været i Danmark. Alt, det her med Covid bevirker jo, at jeg bare ikke har lyst til at rejse og skulle igennem flere prøvelser med tests, vaccinationsbeviser, og jeg ved ikke hvad. Så der er ikke flere værtindegaver tilbage. Derfor bliver det et besøg hos en isenkræmmer eller hos en boghandler. Inde hos isenkræmmeren fandt jeg da også en masse små, sjove ting, som kan bruges som værtindegaver. Fx en smuk, lille skål. En tekop. Lidt frækt bestik. Et par silikonevanter til at holde på varme ting med. Du ved alle sådan nogle små ting, som man gerne vil købe til sig selv, men aldrig gør det, fordi det er sådan nogle ting, man ønsker sig til sin fødselsdag eller til jul. Og hvad er egentlig mere danske end Georg Jensen?

Hun bliver uden tvivl glad

Jeg har købt den smukke skål til hende. Jeg er sikker på, at hun bliver glad for den. Jeg er også sikker på, at den bliver stillet ind i skabet til den samling af skåle, hun allerede har. Pyt. Det er tanken, der tæller. Jeg fik skålen pakket fint ind som gave, og den ligger nu på køkkenbordet og venter på, at jeg husker den, når vi skal gå. Min mand er lige ved at tage et hurtigt bad, og når han er færdig, er vi klar til at få en hyggelig aften sammen med gode venner.