Menu Luk

Streetwear og Jordans

Sensommeren er ved at blive til efterår. Det er mærkeligt, men jeg synes ikke, at vi har haft sådan en rigtig sensommer i mange år. Det har været sådan nogle bratte overgange fra sommer ⓘ til vinter – med kun ganske få dages efterår ind i mellem. Men i år er det sensommer. Bladene på træerne er ikke begyndt at falde endnu. Men man kan se, at de er ved at gøre klar til at blive blæst af i løbet af efteråret. Det er faktisk en rar årstid. Sensommer betyder nemlig, at jeg skal på indkøb. Jeg skal købe nyt vintertøj. Og det er jo faktisk allerede synligt i alle butikkerne, at efteråret kommer.

Ikke luksus

På min indkøbsliste står der, at jeg skal finde en god vinterfrakke. Og jeg skal også købe et par nye sneakers. Egentlig er det der med vinterfrakken lidt luksus. Jeg har ikke brug for en ny. Men jeg kan bare godt lide at være med på moden. I år vil jeg gerne købe en rigtig lang frakke. En, der går helt ned til anklerne. Men et par nye sneakers er ikke luksus. Jeg er storforbruger af den slags sko. Går faktisk ikke i andet – undtagen måske klipklappere om sommeren. Jeg har en idé om, at i år vil jeg realisere drømmen om at købe et par smoke grey jordans 1. Det er et par sneakers, som jeg har ønsket mig i mange år. De har dog været lidt for dyre til mit budget indtil nu. Men jeg har faktisk formået at spare lidt ekstra penge sammen. Og jeg vil gerne bruge dem på et par sneakers, som jeg virkeligt ønsker mig.

Et ikon i streetwear

Min mor vil sikkert sige, at jeg er åndssvag, fordi jeg bruger så mange penge på et par sneakers. Men nu er Jordans jo ikke bare sneakers. De er ligesom et ikon inden for hele streetwear verdenen. Min mor vil fortælle mig, at jeg kunne købe et par udmærkede sneakers for færre penge og, så bruge resten af pengene til noget fornuftigt. Fx en pæn bluse. ”En pæn bluse”! Jeg har ikke brug for en pæn bluse. Jeg skal bare have en varm sweater ud over en T-shirt. Så har jeg det bedst. Ikke noget med blonder og flæser til mig.
Det er et evigt tilbagevendende emne for min mor: Hun taler altid om, at jeg bør klæde mig lidt mere feminint. Vise, at jeg er kvinde. Alle kan da se, at jeg er kvinde. Jeg har langt hår. Bruger da også makeup. Så hvorfor skal jeg gå i nederdele og skjortebluser? Ikke tale om.

På shopping nu

Nå, det vil jeg ikke tænke mere på nu. Jeg vil gå en tur i byen og se på tøjforretninger. Og så vil jeg lige gå forbi forretningen, hvor jeg har set, at de har Jordans. Jeg skal lige tjekke, hvor meget de koster. Eventuelt også prøve dem. Håber lidt, at de har den der smoke grey model, som jeg så sidste år. De var flotte. Hvis de ikke har dem, så vil jeg bede dem om at undersøge, om de kan bestille sådan et par hjem til mig.