Menu Luk

Varme ferier

person wearing gold bracelet and bracelet sitting on brown wooden bench during daytime

Der er øjeblikke, hvor du virkeligt ville ønske, at du boede sådan ca. midt i Europa. Derfra er det nemlig nemt at nå mange af de feriedestinationer, som du gerne vil besøge – uden at du absolut skal gå ombord på et fly – eller bruge timevis på at vente på et tog. Nej, fra Centraleuropa kan du nå til København på en dags køretid i bil. Eller til Athen! Eller til Rumænien eller til Barcelona. Det har noget at gøre med, at motorvejene er gode. Der er fri bane. Og du elsker at køre bil. Så det der med flyferier og togferier er slet ikke noget, I overvejer.

Vi er til kør selv ferier

Hos jer er der kun en ferieform: Kør selv. Men hvorhen. Når du bor i København, så er der en psykologisk barriere: Du skal med båd. Eller du skal flyve. Vejforbindelserne er ikke de bedste. Og dog. Der er god forbindelse mellem Danmark og resten af Europa, hvis du skal køre på ferie. Du skal bare lige finde de gode forbindelser. Men når du først er nået til Tyskland, så er der jo ikke nogen grænser for, hvor du kan køre hen. Vil du måske til Frankrig, så skal du bare styre over til højre. Vil du til Italien, så skal du fortsætte ligeud. Vil du hellere til Kroatien, så er det et lille sving til venstre, vi taler om. Det er ikke svært at forstå. Især ikke, når du først har lært at læse et kort.

Istrien måske

Men friheden ved at kunne køre, hvor som helst hen, betyder, at du skal forberede dig på køreturen eller ferien. Det vil i korthed sige, at du skal sørge for at booke ferielejligheder på Istrien, hvis det er Kroatien du vil til. Og jeg siger Istrien, fordi det er en god introduktion til, hvad Kroatien er. I får en fed oplevelse dér.

Overvejer du derimod at bruge en uge sammen med dit barn i Tyskland, så er det en feriebolig i Harzen, du skal finde. Og igen, ja. Jeg er absolut her: Det skal være en ferielejlighed i Harzen fordi Harzen er landet, hvor alle eventyrene findes. Det er her din datter kan få lov til at drømme videre på Tornerose og Askepot. I vil besøge mange seværdigheder, der vil betage dit 9-årige barn.

Ferieboliger

Og hvis du virkeligt ikke kan holde tanken om Harzen ud, så tjek lige Mosel området ud. Du finder billige ferieboliger i Mosel uden problemer. Du finder muligheden for, at I kan tilbringe meget tid sammen ude i den storslåede natur, som Mosel floden render igennem. Det er et besøg værd. Faktisk en hel sommerferie værd. Så: Find den feriebolig du har brug for nu. Om det er i Harzen eller i Mosel området er lige meget. Du skal bare gøre det nu – inden alle de andre når at få booket den ferielejlighed, som du havde kig på.

Måske har du slet ikke overvejet, at din ferie skal tilbringes i en feriebolig i Tyskland? Du har været vant til, at ferie er forbundet med Sydeuropa og ekstrem varme. Sig mig lige en gang? Har du ikke hørt om klimaforandringer og hedeslag? Selv et badeland i Nordtyskland er varmt nu om dage!